ROUMAIN

NUCLEARĂ CUTREMUR
Cititorul este prins într-o cursă, o luptă între patru lume care caută să-și extindă influența lor. Popularitatea a doi tineri vulcanologii este redirecționat. Creează o stocare a gazelor Magna subterană în Europa. Un seismolog talentat spune ca poate anunța un cutremur, prin energia eliberată de către detectorul de coliziune a plăcilor tectonice. Puterea nucleară civilă este în centrul de turbulențe între politică și finanțe. Poveste de dragoste pe care invită ritm care ne poartă de la Alsacia la Copenhaga, Reykjavik Portland Washington, iar insulele vulcanice din Insulele Canare către Elveția, într-o secvență de răsturnări de situație. 1974, romanul începe în timpul crizei petrolului orchestrate de OPEC, care stârnește diferențele de opinie în ședința important al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică. Modificările poveste de cale la dezastrul nuclear civil de la centrala nucleară de la inima Europei, inb 75, 11 martie 2011.
Acest roman captivant, credibilă, este temporizat cu ajutorul unui scenariu realist. Comportamentul său de la națiunile industrializate intersecții plauzibile ridică întrebări.
Autorul, Hervé Frantz, este căpitanul de pompieri specializate în riscuri naturale și tehnologice. El este, de asemenea, foarte activ in activitati de voluntariat, liga șah, lucrari sociale și de Rotary International. El a reamintit rolul serviciilor secrete pentru protejarea intereselor economice ale națiunilor. Niciodata nu decide cu privire la continuarea industriei nucleare. În context, se face un omagiu sincer pentru activitatea jurnaliștilor și a tuturor acestor unități esențiale de urgență, jandarmerie și poliție. El a dedicat o mare parte a profiturilor de la romanul de a sprijini proiecte și de a subventiona lucrarile: orfani de pompieri, soldați, jandarmi, polițiști, precum și pentru activități de cercetare împotriva bolilor dureroase, circulante, el consideră că intolerabil.